AYVALIK'A ‘HALİÇ KÖPRÜSÜ'

AYVALIK

Ayvalık ilçesinde Türkiye'nin ‘İlk Boğaz Köprüsünden' sonra şimdide ‘İlk Haliç Köprüsü'nü yapılacak.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Türkiye’nin ‘İlk Boğaz Köprüsünden’ sonra şimdide ‘İlk Haliç Köprüsü’nü yapılacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  Armutçuk ile Lale Adası arasındaki dolgu yola, 30 veya 50 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde ‘Haliç Köprüsü’nün bir benzeri olabileceğinin bilgisini verdi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Lale Adası ile Cunda Adası (Alibey) arasında ki Türkiye’nin ‘İlk Boğaz Köprüsü’ yapımından sonra şimdide Armutçuk ile Lale adasında ‘Gönül Yolu’ olarak bilinen köprünün dolgusu kaldırılıp iki yakayı birleştirecek ve denizin temizlenmesi de amaçlanarak ‘İlk Haliç Köprüsü’nün benzeri yapılacağı açıklandı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına`nın Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başkan Gencer, Armutçuk ile Lale Adası arasındaki dolgu yol kaldırılıp, 30 veya 50 metre uzunluğunda ve balıkçı teknelerinin geçebileceği 3 metre yüksekliğinde ‘Haliç Köprüsü’nün bir benzeri olabileceğinin denizin de 4 metre daha derinleştirilerek Ayvalık iç denizinde sirkülâsyonunun sağlanacağını ve Ayvalık Körfezindeki denizin nefes alacağını söyledi.

‘İlk Haliç Köprüsü’ projesiyle birlikte yolun her iki tarafına da dolgu yaparak bölge eskisi gibi doğal plajlar haline getirmeyi planladıklarını anlatan Başkan Gençer, "Dolgu yapılan alanlarda sörf okulları, kafeteryalar, plajlar ve bisiklet yollarının da olacağı bir proje düşünüyoruz. Hazırlanan proje taslak bir projedir. Duruma göre köprünün uzunluğu 30 metreden, 50 metrelere kadar uzatılabilir ancak uzmanlar bu ölçülerin yeterli olacağını söylüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek bu projeyi buraya uygulayacağız" dedi.

Eki Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına, yapılacak projenin güzel bir uygulama olacağını söyleyerek, Başkan Rahmi Gençer`e yeni görevinde başarılar dilediği ziyarette Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve meclis üyesi Ufuk Ova`da hazır bulundu. ENVER DOLGUN



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı